Сальдо обіцяє безкоштовно газифікувати до 38 тисяч домоволодінь на лівобережжі Херсонщини

8 месяцев назад 0

Херсонський колаборант Володимир Сальдо продовжує сипати популістськими заявами з метою підвищення власних рейтингів у передвиборній кампанії. Так, він заявив, що газифікує до 38 тисяч домоволодінь на тимчасово окупованій території Херсонської області “безкоштовно” і “найближчим часом”.
Про це псевдоочільник так званої “ВГА Херсонщини” повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Щодо першочергових заходів щодо соціальної газифікації, то в рамках виконання доручення віце-прем’єра Олександра Новака підраховано, що у газифікованих населених пунктах Херсонської області є понад 38 тисяч негазифікованих домоволодінь. Згідно з розпорядженням Президента Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна, до кордонів домоволодінь ділянки газопроводів-відводів ГУП «Херсоноблгаз» підведе безкоштовно”, – стверджує Сальдо.

Для прискорення процесу окупантами було створено “регіональний штаб із газифікації населення Херсонської області” під керівництвом того ж Сальдо.

Колаборант запевняє, що цей штаб розпочне свою роботу “найближчим часом”, однак  не вказує конкретних термінів .

Як показує досвід, подібні заяви колаборантів покращити комфортне життя на тимчасово окупованих територіях Херсонщини не йдуть далі обіцянок.

Проєкт газифікації негазифікованих громад Херсонської області розглядався ще за української влади. Проте, з огляду на нерентабельність, його не було втілено. Справа у тому, що ряд негазифікованих населених пунктів лівобережжя області розташовані на великій відстані одне від одного, до того ж, деякі села нараховують лише по кілька десятків домів, тож підведення газопроводу до них не є рентабельним. Ці населені пункти за української влади забезпечувались транспортованим для населення газом у балонах.

Окупанти на ТОТ, у свою чергу, всіляко намагаються створити картинку турботи про місцеве населення, щоб підняти власні рейтинги і заручитись його підтримкою. Тож під час передвиборних перегонів, у тому числі, активно використовують тему “безкоштовної газифікації”. Як, в умовах розв’язаної проти України війни, загарбники збираються виконувати свої обіцянки – не відомо, а для самих росіян – несуттєво, адже їхні обіцянки залишаться лише обіцянками.