В захопленій школі Залізного Порту російські окупанти відкрили музей «героїв СВО»

2 месяца назад 0

Російські окупанти у захопленій школі в  Залізному Порту  на Херсонщині відкрили музей так званих «захисників вітчизни» — музей «героїв СВО». 

Про це журналістам  стало відомо з окупаційних ресурсів. 

Серед експонатів пропагандистського музею представлені стенди з портретами та історіями «героїв спеціальної військової операції» (так росіяни називають війну проти України), їх особисті речі, що свідчать про життя на фронті, а також історичні книги та журнали на тему минулих воєн.

В окупаційній адміністрації повідомили, що в музеї чекають кожного мешканця з метою дізнатись про російських «героїв» та «великий російський народ», яким треба пишатись. Особливу увагу окупанти акцентували на дітях, та привели їх на відкриття цього «музею». 

Ініціаторами створення «музею», за вказівкою окупантів, виступили «директорка» захопленої школи  Тетяна Іванова та її «заступниця з виховної роботи»  Наталія СухорукаВідкриття музею «героїв СВО». Фото: окупаційні ресурси Відкриття музею «героїв СВО». Фото: окупаційні ресурси
Нагадаємо,  що учням захопленої школи у селі  Новокиївка Каланчацької громади ​на Херсонщині співробітники окупаційного військкомату провели спеціальну лекцію. Окупанти агітували дітей у майбутньому йти до лав російської армії. В той час, в окупованих Хорлах росіяни хочуть відкрити центр військово-спортивної підготовки. Російські окупанти планують залучати до військового центру українську молодь, що опинилась в окупації, та зазначають, що отримані у центрі знання та навички допоможу​ть в майбутньому при вступі до російських вищих військових навчальних закладів.