Випускники окупаційних шкіл здаватимуть “єге” і “гіа”

3 месяца назад 0

Випускники окупаційних шкіл здаватимуть «еге» і «гіа»

Перше — це «єдіний государствєнний екзамен», друге — «государствєнная ітоговая аттєстация». На окупованій частині Херсонщини випускники шкіл обиратимуть або те, або інше. Як саме наші школярі здаватимуть російські екзамени, повідомила окупаційна «Комсомольская правда».

Ті, хто бажає здавати «єге», до 1 лютого написали заяви, у яких вказали обрані предмети. Вони обирались у залежності від вузу, куди випускники планують вступати. Обирати не можна було лише російську мову і математику — їх і так всі здаватимуть обов’язково. Здавати «єге» випускники будуть у травні-червні в одному з пунктів у Криму. Звісно, якщо він ще на той час буде окупованим.

Ті, хто хоче здавати «гіа», будуть напружуватись лише у травні. Після здачі отримають російський атестат. Дев’ятикласникам туди виставлять оцінки з усіх предметів, які вони вчили, а також підсумки проміжної атестації (за контрольні роботи) і річні. У одинадцятикласників — майже все так само, крім того, що вони обов’язково мають написати підсумкові роботи з вищезгаданих російської мови і математики. З усіх предметів в атестат виставлятимуть середньоарифметичне за останніх два роки.

Чому така увага російській, зрозуміло — всі підлеглі мають розуміти мову, якою розмовляє «цар». А для чого випускникам математика? Адже, аби, наприклад, порахувати середньоросійську зарплату, глибоких знань предмету не потрібно. Мінімальна з 1 січня цього року складає 19242 рублі. Більшість громадян рф отримує саме таку. Трохи складніше для тих, хто не вчив математику, буде вирахувати місячну зарплату, наприклад, близького соратника владіміра путіна — власника банку ВТБ («Внєшнєго торгового банка») андрея костіна. За даними видання «Forbes», він «заробляє» за рік близько $30 мільйонів.

Богдан СТРАЖАК,