У Каховському районі може з’явитись село Залужне

1 месяц назад 0

У Каховському районі може з'явитись село Залужне — саме так пропонують перейменувати село Скворцівку в Тавричанській громаді.
Про це стало відомо з оприлюднених документів у телеграм-каналі про .

Так, у Каховському районі пропонують перейменувати чотири села:

  • Надеждівку на Надіївку;
  • Первомаївку на Тихий Лиман;
  • Питомник на Чумацьке;
  • Скворцівку на Залужне.

Такі варіанти назв у громадах погодив Комітет Верховної Ради з держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Загалом комітет підтримав перейменування понад 100 населених пунктів України у межах деколонізації. Ці варіанти назв іще мають пройти голосування у Верховній Раді України.

Надеждівка — село у Хрестівській сільській громаді Каховського району. Населення до війни становило 1495 осіб. Розташована в 7 км на схід від Чаплинки і в 26 км від найближчої залізничної станції Каланчак. 24 лютого 2022 року село тимчасово окуповане російськими військами.

Первомаївка — село у Верхньорогачицькій селищній громаді Каховського району. Населення до війни становило 1478 осіб.

Питомник  — селище в Україні, в Асканія-Новій селищній громаді Каховського району. Населення до війни становило 859 осіб. 24 лютого 2022 року тимчасово окуповане російськими військами.

Скво́рцівка  — село у Тавричанській сільській громаді Каховського району Херсонської області. Знаходиться неподалік Мар'янівки, де розташований стадіон футбольної команди “Таврія” (Сімферополь) і господарство ТОВ «Агробізнес» колаборантів Репілевських. Населення Скворцівки до війни становило 143 особи. 24 лютого 2022 року село тимчасово окуповане російськими військами.