«Уряд» окупованої частини Херсонщини готовий обміняти занедбану промисловість на землі для аграрного сектору

6 месяцев назад 0

Той, хто зрадив двічі, може зробити це і втретє

«Міністр економічного розвитку» окупованої частини Херсонської області  Ервін Мусаєв зрадив Україну двічі: спершу в Криму, потім — вже на материковій частині. А зараз посіпака росіян починає «радикальні економічні реформи» на землях, контролю над якими РФ скоро не матиме.

В середині листопада 2023 року, як стало відомо  з джерел, підконтрольних окупантам, Мусаєв заявив, що окупаційні адміністрації мають віддати колишні активи західних інвесторів місцевим «бізнесменам». Вже тоді стало відомо, що більшість підприємств знищать, а майно розкрадуть за донбаським сценарієм. А тепер стала зрозумілою і причина — «міністр» нібито знайшов інвесторів, які ладні вкласти сумарно близько десяти мільярдів рублів, але винятково в аграрний сектор.

Висновок напрошується лише один: загарбникам потрібні не стільки заводи, скільки плодючі землі, яких в Росії, на відміну від України, завжди не вистачало на всіх. До того ж, Мусаєв у цій схемі очевидно розраховує на особистий зиск. Інакше він не пропонував би новим партнерам чимало пільг, наприклад, у користуванні електроенергією.