Борошно з сірим відтінком: життя в Новій Каховці

8 месяцев назад 0

В окупованій Новій Каховці зростають ціни, а люди потихеньку починаються готуватися до зими. Що ще відбувається в місті — у матеріалі кореспондента .

Гуманітарка за паспортами На цьому тижні почали видавати гуманітарну допомогу. У набір входить: 1л соняшникової олії; 2 кг гречки; 2 кг борошна; 1 кг солі; 2 пакети по 0,5 кг макаронних виробів; консерви згущеного молока; 4 консерви рибні; 4 консерви тушонки; 2 кг цукру.

Борошно з сірим відтінком. Раніше було з жовтуватим.

Гуманітарна допомога видавалася навіть тим, у кого український паспорт.

На черзі отримання грошової соціальної допомоги у розмірі 10 тисяч рублів.

Зростають ціни У магазинах непродовольчих товарів попередили, що на цьому тижні буде чергове завезення товарів, але вже за новими цінами, значно вищими.

Продовольчі товари поки що є в наявності, ціни поки не зросли.

Зросла в ціні побутова хімія. У середньому від 2 до 50 рублів.

Наразі з'явився попит на бензинові генератори. Середня ціна на генератор потужністю 3 кВт 25 тисяч рублів.

Пальне знову подорожчало:

А-92 = 59 рублів.
А-95 = 63 рубля.
ДП = 73 рубля.
Як перезимувати? Серед будматеріалів попитом користуються OSB-плити. За стандартний лист 1,25х2,25 товщиною 9 мм просять 900 рублів. Також люди купляють буржуйки або шукають зварювальників, які зможуть виготовити буржуйку. Потихеньку жителі міста готуються до зими.

Також є попит на домашні коптильні. Враховуючи можливість частих відключень електроенергії, приготування продуктів тривалого зберігання знову стає актуальним. Крім кришок для домашнього консервування, різних прянощів, шукають нормальний оцет або рецепт його виготовлення в домашніх умовах. Бо російський оцет виявився поганої якості.

Місцеві жителі також почали готувати підвальні приміщення своїх багатоквартирних будинків до можливості зберігання продуктів, приготування їжі, а також "проживання" в підвалах. Росіяни, які поселилися поруч, теж зацікавилися підвалами, починають домовлятися з жителями про місця для себе в підвалах. Багатьох це обурює, бо окупанти тут же починають стягувати в підвал зброю і боєприпаси.