Боєць з Нової Каховки посмертно нагороджений орденом "За мужність"

4 года назад 0

Указом президента України Володимира Зеленського №290/2020 від 24 липня посмертно нагороджений орденом «За мужність» уродженець селища Райського Новокаховської ОТГ Євген Черних. Сегодня, 27 июля, на Херсонщине сутки начались со стрельбы
Євген Черних народився 9 січня 1991 року в Райському. Навчався у школі №6 в Основі. У 2010 році був призваний на строкову службу в Збройні сили України. У 2014 році, після початку війни на Донбасі, підписав контракт, пішов служити в зону АТО. Після річної служби повернувся до батьків, влаштувався на роботу в КП «Муніципальна охорона» Нової Каховки. У січні 2020-го вдруге пішов на контрактну службу. 8 березня цього року загинув від ворожого обстрілу під Опитним.
Тоді за даними пресцентру штабу Об’єднаних сил російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу вантажівку одного з підрозділів Об’єднаних сил, що рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне, між Пісками та Авдіївкою на захід від передмістя Донецька. Внаслідок влучання протитанкового керованого реактивного снаряда один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення.
Євгена Черних поховали на цвинтарі Райського 11 березня 2020 року. У церемонії прощання взяли участь бойові побратими, волонтери, активісти з Нової Каховки і Херсона, представники облдержадміністрацію, обласного військкомату, Новокаховського виконкому. Євгену було 29 років.
Нова Каховка City