Херсон відвідали представники міжвідомчої комісії ООН

8 месяцев назад 0

Представники міжвідомчої комісії ООН відвідали Херсон для проведення оцінки потреб області.
Як передає , про це повідомляє у заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук.

«Для проведення оцінки потреб Херсонщини та кращого розуміння поточного стану гуманітарних справ регіону з робочим візитом Херсонську обласну військову адміністрацію відвідали представники міжвідомчої комісії ООН»,  — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі обговорили вже надану ООН гуманітарну допомогу жителям Херсонської області та грошові виплати мешканцям, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС. Також визначили шляхи відновлення постраждалих від російської агресії територій та відбудову житла для населення регіону.


Представники ОВА та МВА поінформували про нагальні потреби міста та області, які є актуальними наразі, проговорили про необхідне для підготовки до зимового періоду.

​Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.​