Херсон відзначає рік звільнення від окупантів: як виглядає площа Свободи

6 месяцев назад 0

Рік тому, 11 листопада, Збройні сили України зайшли до Херсона та звільнили його від російської окупації.  Мешканці міста з радістю зустрічали українських захисників.
На головну площу міста вийшли сотні людей із українськими прапорами, які вітали одне одного, не стримуючи сліз. Як площа Свободи виглядає рік потому, показало "Суспільне".

Зараз на ній розміщується  24 прапори підрозділів Сил оборони , які звільнили правобережну Херсонщину. На адміністративній будівлі Херсонської обласної військової адміністрації  майорить великий прапор України.

Варто зазначити, що місто знаходилося під окупацією Росії вісім місяців.

Проте  росіяни так і не змирилися із втратою Херсона, тому обстрілюють його та правобережну частину області щодня.

    11 листопада 2023 року з річницею звільнення Херсона і жителів міста, і всіх українців привітав президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що кожен із нас пам'ятає ті бурхливі емоції, які ми відчували, коли Херсон нарешті було очищено від російських загарбників. Так само, як кожен пам'ятає, якою ціною далося це звільнення.

    Херсон привітав і Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, який заявив, що вірить у спільну перемогу. Залужний подякував українським військовим, а також місцевому населенню, яке витримало гніт окупації.