Херсонська філармонія працює для херсонців

2 года назад 0

Що відбувається в Херсонській філармонії і яким буде для нашої області новий концертний сезон? — «Херсонці» поцікавились у її директора, заслуженого діяча мистецтв України — Юрія Іваненко.
«В цьому році на область чекає насичена мистецькими музичними подіями програма. Зараз, ми вже розпочали активну підготовку до фестивалю класичної музики «Амадеус» і якщо нам дозволить санітарно-епідеміологічна ситуація він пройде на дуже високому рівні. Водночас, в цьому році ми робимо вагомий акцент на залученні якомога більше музичних талантів нашого краю до співпраці із філармонією.
До нашої філармонічної родини прийшов відомий херсонський співак – баритон Максим Лозовий. Ми будемо активно співпрацювати із Ольгою Дядів (сопрано), Аліною Черненко (мецо-сопрано) і Марією Морозовою (класична гітара). В наших музичних планах на поточний концертний сезон є й нові естрадно-джазові програми.
Херсонська філармонія популяризуватиме найкращі зразки музичного мистецтва для міста й області. Планується розширення виконавчих можливостей й подальших розвиток творчого потенціалу солістів й камерного оркестру «Гілея» — відзначив Ю.Іваненко.
Херсонці сподіваються, що всі ці творчі задуми реалізуються попри складні умови, в яких продовжує працювати філармонія. Мистецтво вічне…

Прелюдія з віолончельної сюїти (Марія Морозова, класична гіитара).
P.S. Вже 30 січня 2022 р. філармонія запрошує херсонців на концерт до Херсонського коледжу музичних мистецтв. На майданчику колишньої будівлі Херсонської обласної філармонії І.С.Бах,