Майже тисяча родин на Херсонщині змогли повернутися у відновлені оселі

4 месяца назад 0

На Херсонщині вдалося відбудувати майже тисячу осель місцевих мешканців, які були пошкоджені або зруйновані ворогом. Це стало можливим у межах ініціативи «Пліч-о-пліч».

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

«Разом ми відновили майже тисячу домівок, які були знищені чи пошкоджені росіянами в  Херсонській області Сотні родин змогли повернутися додому та зустрічати зиму, Новий рік в оновленій оселі. Участь у нашій ініціативі  « Пліч-о-пліч »  взяли 12 тилових областей. Я переконаний, що в 2024 році цей проєкт масштабується й на інші території, яким потрібна допомога » , – зазначив Кулеба.

Посадовець також додав, що в 2023 році відбувся розвиток прямого спілкування громад і центральної влади завдяки роботі Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

«Виклики повномасштабної війни громади долають не поодинці, а згуртовані, об‘єднані спільною метою – захистити та зберегти країну, відновити та відбудувати наші міста, містечка, селища та села. У 2024 році ставимо собі за мету розвивати цю комунікацію, бути ще більш ефективними та спільно вирішувати багато різних питань» , – наголосив заступник керівника ОП.