Міністр освіти: “У 2018 році діти підуть до першого класу реформованої школи”

7 лет назад 0

Лілія Гриневич 2 червня під час робочого візиту на Житомирщину розповіла журналістам про те, що у 2018/2019 році першокласники будуть навчатися у реформованій школі. Про це повідомляє Житомир.Today із посилання на прес-службу Житомирської ОДА.

“Під час зустрічі ми з педагогами обговорювали концепцію нової української школи. Це стратегічний документ, який віддзеркалюється в законі про освіту. У парламенті Закон України «Про освіту» прийняли у першому читанні. Він визначає, як фактично буде рухатися наша освіта далі, зокрема, зміни, які будуть у середній освіті. У 2018-2019 навчальному році діти підуть до першого класу реформованої школи, яка буде базуватися на компетентнісному підході" , – зазначила Лілія Гриневич.

За словами Міністра, сьогоднішня середня школа вже не відповідає вимогам сучасності.

«Ми хочемо перейти від школи, яка напихає дітей знаннями, здебільшого, теоретичними, до школи для життя у 21-му столітті. Надати дітям саме ті компетентності, які необхідні, щоб самореалізуватися індивідуально, професійно. Також буде оновлення підготовки вчителів», – розповіла Лілія Гриневич.