На Херсонщині комісії обстежили майже 1900 пошкоджених внаслідок підтоплення будинків

9 месяцев назад 0

Комісії, які працюють зараз на Херсонщині й обстежують житло, пошкоджене внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС, склали 1643 акти. Загалом станом на 29 липня обстежили 1885 будинків. Про це на брифінгу повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, вже нарахували компенсацію за пошкоджені будинки 173 людям.

"У Чорнобаївці склали 17 чек-листів на загальну суму більш як 7 мільйонів гривень. У Білозерській громаді — 72 чек-листа, сума виплат за якими понад 15 мільйонів. У Херсоні складено 84 чек-листа" , — розповів Прокудін. Херсон. Волонтер допомагає прибирати наслідки підтоплення, 4 липня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Також він розповів, що в області працює реєстр знищеного та пошкодженого майна, в нього наразі внесені 6326 об'єктів. Також створені 46 комісій, які розглядають питання нарахування компенсації.

"Маємо 2377 заяв на отримання компенсацій за програмою єВідновлення. І виплачені гроші 240 постраждалим на загальну суму понад 24, 8 млн грн. На черзі ще заяви від 415 громадян — вони отримають відшкодування на загальну суму 102,5 млн грн" , — сказав Прокудін. Херсон. Представник комісії фіксує руйнування будинку місцевої жительки, 13 липня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Також на Херсонщині компенсацію п'ять тисяч гривень від держави отримали 4 715 заявників, житло яких пошкоджене внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС. Всього подали заяви 9811 жителів Херсонської області.

На Херсонщині зросла кількість заяв на обстеження та надання компенсації за пошкоджене житло внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС та російських обстрілів. Через те, що у 90 відсотків заявників з сіл немає документів на право власності, на місце роботи комісій будуть виїздити нотаріус або юрист.

Як людям на Херсонщині отримати компенсацію за зруйноване внаслідок обстрілів майно, читайте .