На Херсонщині торік народилося найменша в Україні кількість дітей

3 месяца назад 0

Понад 180 тисяч дітей (187387)  народилось в Україні у 2023 році за даними Міністерства юстиції. Це майже на третину менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Найменше за все – на Херсонщині.

Про це стало відомо з , що представлене сервісом Опендатабот.

У дослідженні йдеться про те, що загалом скорочення народжуваності спостерігається в Україні з 2013 року. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку народжувалось на 6-7% менше дітей. Фото: Опендатабот Зазначається також, що у перший рік вторгнення кількість новонароджених різко скоротилась – аж на 25%, до 206 тисяч дітей. Для порівняння, у період з 2010 по 2013 роки в Україні народжувалось близько півмільйона дітей на рік. У другий рік скорочування продовжувалось – до 187367 дітей.

Також, підраховано, що мінімальна кількість дітей торік народилася на Херсонщині (не враховуючи частину тимчасово окуповані території регіону) – 452 дитини.

У дослідженні також зазначили, що у порівнянні з першим роком повномасштабної агресії росії, торік побільшало малюків також на прифронтових Миколаївщині (+5%).

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині від російських злочинів під час збройної агресії постраждало 860 дітей. Так, упродовж 2023 року за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розслідувалось 581 кримінальне провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України, вчинених стосовно дітей та у сфері охорони дитинства.

Також йшлося про те, що на Херсонщині організовують дитяче дозвілля у сховищах. Так, ще два "дитячі куточки" з'явилися в херсонських укриттях у межах проєкту "Дитинству бути!". Завдяки цій ініціативи вдалося організувати необхідні умови для перебування малечі під час повітряної тривоги чи вибухів.