На Херсонщині вакцинальна кампанія проходить повільно, а кількість хворих щодня зростає

3 года назад 0

Уряд подовжив адаптивний карантин в Україні до 1 жовтня. І якщо до початку навчального року 80% педагогічних працівників не провакцинуються, то школи працюватимуть у дистанційному режимі. Про це на брифінгу розказав заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.
На сьогодні в області 36 тисяч 900 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, розказує Микола Якименко. Кількість нових хворих щодня зростає.
"Показники захворюваності по області – 60 випадків на 100 тисяч населення. В розрізі районів: місто Херсон 136 людей на 100 тисяч населення, Іванівський район – 69 на 100 тисяч, Каланчацький – 62, Олешківський – 60 на 100 тисяч населення і місто Нова Каховка – 50 на 100 тисяч населення", — розказує заступник голови ОДА.
Центри вакцинації в області працюють щоденно, говорить координаторка вакцинації в Херсонській області Тетяна Карчевич . Наразі вакцинація – єдиний спосіб захиститися від коронавірусу чи наслідків захворювання.
"В центрах вакцинації доступні різні вакцини різних виробників – це вакцина CoronaVak, Moderna, Pfizer. Всі вакцини з високим рівнем ефективності, вони всі сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони ефективні проти Дельта-штаму, який на сьогодні реєструється на території області", — каже Тетяна Карчевич.
Майже 500 доз вакцини щодня використовують на чотирьох пунктах вакцинації, розказує генеральний директор міської лікарні ім.Тропіних Леонід Ремига . Однак, такої кількості недостатньо для вироблення колективного імунітету.
"В нас на сьогодні три пункти щеплення і центральний пункт щеплення, де ми зараз знаходимося. За весь час ми вакцинували майже 22 тисячі 200 людей. З них першою дозою майже 14 тисяч. Використовуємо всі наявні вакцини, зареєстровані на території України. Сьогодні ми працюємо з CoronaVak і Moderna", — каже директор лікарні.
В міській лікарні Тропіних, яка є базовою для надання медичної допомоги хворим на коронавірус, сьогодні 10 пацієнтів з підтвердженим діагнозом та 6 — з підозрою на COVID-19. Серед співробітників лікарні, розказує генеральний директор закладу Леонід Ремига, майже 60% провакциновані та протягом останнього місяця випадків захворювання серед медиків тут не було.

Суспільне. Херсон