На Водохреще генічеські «швидкі» чергуватимуть і на гарячих джерелах

2 года назад 0

У Генічеську хрещенські купання традиційно проходять біля старого залізного мосту, де колись було залізничне депо. Для тих, хто ризикне зайти у холодну воду протоки Тонкої, говорить міський голова Олександр Тулупов, працюватимуть роздягальні, горітимуть вогнища, будуть приготовані наїдки. А ще чергуватиме карета «швидкої».

Тим, хто занурюється у холодну воду лише раз на рік, завідувач Генічеської районної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги і медицини катастроф Валерій Дронов рекомендує цього не робити. Каже, що це стрес для організму. До холоду треба привчатися поступово, тоді таке купання матиме лікувальний ефект. А от непідготовленим людям, особливо тим, хто має захворювання сечостатевої системи, як-от цистит, таке купання лише нашкодить.

Чергуватимуть «швидкі» і на гарячих джерелах. Там православні також купаються. На «Арабатських термах» за Стрілковим ( на знімку ), наприклад, навіть хресна хода відбудеться.

Купання у термальних джерелах теж не всім підходить. Хворим з гіпертонією чи захворюваннями серця, каже Валерій Іванович, туди — зась. Так само, як і людям напідпитку. У такому випадку серцево-судинна система просто не справляється з різким розширенням капілярів.
Бувають і інші неприємні наслідки купання напідпитку. Днями, розповідає завідувач, група нетверезої молоді з Іванівської селищної територіальної громади купалася у гарячому джерелі за Щасливцевим. Один з молодиків отримав важку рвану рану предметом, який, каже, знаходився на дні. Руку бідоласі зашивали у Генічеську.

Андрій БЕЙНИК
Новий день