Пособництво ворогу — підозрюється екскерівник херсонської лікарні

6 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури оголошено про підозру колишньому керівнику однієї з лікарень обласного центру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст.111-2 КК України).

Повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний з 2019 року обіймав посаду генерального директора одного з медичних закладів Херсона. У червні 2022 року, він пішов на співпрацю з ворогом та став так званим «виконувачем обовʼязків головного лікаря» того ж закладу, реорганізованого за російським законодавством.
 
Він агітував людей влаштовуватися на роботу до незаконно створеної лікарні, забезпечував видачу зарплати в російських рублях. Також він організував вивезення майна медзакладу на тимчасово окуповану територію – лівобережжя Херсонщини. 
 
Після деокупації Херсона, підозрюваний продовжує співпрацю із ворогом у Генічеську, де виконує обов’язки головного лікаря незаконно створеної «Генічеської ЦРБ».
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.