Рада оборони області вирішила скоротити кількість вагонів, що прибуватимуть на херсонський залізничний вокзал

4 месяца назад 0

На черговому засіданні Ради оборони Херсонщини було ухвалено додаткові рішення щодо забезпечення залізничного сполучення з Херсоном та роботи вокзалу. 

Як зазначено у відповідному розпорядженні очільник обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, рішення стосувалися встановлення додаткових мобільних укриттів та габіонів, інспекції поточного стану укриттів на території станції та приведення підвального приміщення вокзалу у відповідність з вимогами до найпростішого укриття. 

Також Рада оборони ухвалила рішення про розроблення інструкції щодо дій на станції Херсон, якою передбачити покрокове функціонування уповноважених органів з приймання та відправлення поїздів, плану оперативного реагування на надзвичайні ситуації та тимчасового зупинення залізничного сполучення з використанням автомобільного транспорту (автобусів). Рішенням чиновників також було зменшено кількість вагонів, що прибувають або відправляються із залізничного вокзалу, до 100 пасажирських місць. 

Нагадаємо, що раніше Рада оборони Херсонщини ухвалила здійснювати фільтраційні заходи від Нацполіції та співробітників СБУ на залізничному вокзали лише в укриттях, які облаштовані на території станції. 

Передував цим рішенням обстріл станції 26 грудня минулого року. На момент ворожої атаки там перебували понад 140 пасажирів. Внаслідок ворожої атаки поранення отримали цивільні та правоохоронці. Один працівник поліції отримав смертельні поранення під час евакуації пасажирів до укриття.