Росія планує млявий відступ у Крим – експерт

9 месяцев назад 0

Якщо не буде переправи через Сиваш у районі Чонгара, у російських військ руйнується план уповільнити наступ українських військ. Маючи фактично лише шлях через Чаплинку на Армянськ, армії Росії буде складно відступати у Крим.

Таку думку висловив військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«Лише через Чаплинку, дуже неякісною дорогою, через Новотроїцьке. Їхати на Новотроїцьке і Чаплинку, та на Армянськ. А дорога саме з Новотроїцького на Чаплинку, вона не найкраща, щоб усю цю масу військову – це 150 тисяч особового складу – евакуювати, щоб вони могли втекти на тимчасово окупований острів Крим», – розповів Коваленко.

Він додав, що у зв'язку з цим росіяни планують «дуже довгий, дуже такий млявий відступ саме на Крим» через вказану ділянку. На думку експерта, вони у такий спосіб самі себе «загнали у пастку». «Бо якщо не працюватиме Чонгарський міст, якщо буде обмежений рух через Армянськ, вони не зможуть повноцінно втекти і багато хто залишиться для подальшого обмінного фонду.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського н​ароду Рефат Чубаров закликав кримч​ан заздалегідь готувати засоби для забезпечення безпеки на випадок можливої війни на півострові. Коментуючи нещодавні вибухи на території Криму, він зазначив, що звільняти його можуть різними шляхами.