Війська РФ на лівобережжі Херсонщини тричі штурмували українські позиції та втратили спостережні пункти на островах

3 месяца назад 0

За минулу бойову добу війська РФ на лівому березі Херсонщини тричі штурмували українські позиції. Втратили спостережні пункти на островах і понад 60 окупантів. Про це у Telegram повідомила   у марафоні "Суспільне. Спротив" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

За її словами, за минулу добу російська армія тричі піхотою штурмувала позиції ЗСУ на лівому березі Херсонщини. Російські війська не застосували бронетехніку. Сили оборони продовжують роботу з укріплення на плацдармі і за можливості його розширення.

"Сили оборони працювали по знищенню автобронетехніки військ РФ — до 15 одиниць, є влучання в бойовий пункт боєпостачання і спостережні пункти на островах, які вони продовжують розгортати для того, щоб передбачити дії наших сил оборони" , — говорить Гуменюк.

Також додала, що війська РФ втратили чотири крупнокаліберні гармати і понад 60 окупантів. Сили оборони ведуть радіоелектронну боротьбу вздовж правого берега для того, щоб лівобережне угруповання військ РФ не мало змогу ефективно використовувати FPV-дрони.

"Відсотків на 30- 40 вдалося наростити об'єм радіоелектронної боротьби. Це хороший показник. Тому що в сучасних умовах не тільки засоби вогневого ураження є ефективними і не завжди саме вони є ефективними" , — повідомила керівниця пресцентру.