Херсонці подарували радість дітям чути!

Херсонці подарували радість дітям чути!

7 лет назад 0

Завдяки херсонським доброчинцям 31 травня до Міжнародного дня захисту дітей та у день останнього дзвоника у Херсонській спеціалізованій школі-інтернаті для дітей з вадами слуху відбулася вагома доброчинна акція: шість глухонімих хлопчаків та дівчаток отримали комплекти слухових апаратів на обидва вушка. Це дітки, які навіть мріяти не могли про те, що можуть почути світ, адже восьмирічна Люда та чотирнадцятирічний Вова – повні сироти й знаходяться на забезпеченні держави, восьмирічний Руслан з неповної родини – у него помер татусь, девятирічним Димою опікується бабуся-пенсіонерка, одинадцятирічна Анжелка з неповної родини семьи переселенців із зони АТО, а десятирічні Іванка та Настя – з багатодітних сімей. Сума, необхідна для придбання усім цим діткам слухових апаратів, — 203 500 гривень (від 21600 до 32400 грн. – на одну дитину).

Звісно, що шансів отримати слухові апарати у цих дітей не було, якщо б не небайдужі херсонці! Ініціатором звернутися до місцевих бізнесменів та містян подарувати цим діткам радість чути, стала керівник мережі підприємств ТМ «АНСЕРГЛОБ», заступник голови правління фонду «Захист» пані Ольга Загребельна. Саме її трудові колективи зробили найбільший внесок – 50 тисяч гривень! А на заклик відгукнулися місцеві бізнесмени-власники та керівники ТОВ «Кредо» (25 тисяч грн.), ПП «БУДТЕХ» (20 тисяч грн.), ХФ ПАТ «СОЛДІ І Ко»-«СОЛДІ-Херсон» (18 тисяч грн.), ТОВ «КСК-Плюс» (10 тисяч грн.), ФОП Сенік В.А. (9 тисяч грн.), ТДВ «Херсонрембудтрест» та ресторан «Тераса»(по 5 тисяч грн.), ПП «БУД Пласт» (3 тисячи грн.), доброчинці Світлана Горбенко (Швеція), Оксана Шаповалова (Британія) та Юрай Месік (Словакія) – по 50 євро, херсонці – Юрій Грабар, Ігор Пащенко та В’ячеслав Яременко та ще сім благодійників – сумами від двох тисяч до ста гривень.

Особливі слова подяки – пану Ігорю Гарагулі, керівникові херсонського представництва «SIMENS», яке не тільки надало знижку на слухові апарати у сумі 20 тисяч гривень, але на благодійних засадах передало комплектуючі на усі апарати на суму 4900! А головне – фахівці безкоштовно обстежили дітей, визначивши, яких саме апаратів потребують ці дітки!

Тож сьогодні шість дітей отримали такі омріяні слухові апарати. Сьомий – повний сирота Володя отримає його, коли повернеться з табору «Молода гвардія» у середині червня. А до того часу ми зберемо йому кошти на апарат для другого вушка (на одне вушко апарат є).

Неочікувані дітьми, але такі потрібні апарати, сьогодні їм вручили самі благодійники. Знаєте, коли вони дивилися концерт глухонімих діток, які співали руками, танцювали під музику, якої не чули, керуючись «диригуванням» вчителя…на їх очі наверталися сльози. А відчуття, що ця їх допомога – суттєва та недаремна не покине їх ще довго, бо ж дітки зможуть чути й музику, й спів пташок, й голос рідних та друзів…