У Херсоні артисти й активісти боролися з наркотичною рекламою

4 года назад 0

    
Вчора, 9 вересня 2020 року, Херсонський театр імені М.Куліша спільно з Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією провели акцію «Ми — за чистий Херсон!».
Пояснюючи участь в акції працівників театру, його директор Олександр Книга сказав, що серед людей мистецтва чимало прихильників здорового способу життя, а також багато свідомих громадян, які роблять все, що в їх силах для запобігання кримінальних проявів.

«Просто чисто по-людськи неприємно, коли поруч з театром на огорожах і на стінах – такі написи. Тому ми вирішили внести свій вклад в боротьбу з цим злом», – сказав Олександр Книга .
Це вже друга акція в цьому році. Першу було проведено в Річпорту. Цього разу замальовували рекламу наркотиків на центральних вулицях міста. Така реклама інколи завуальована: зі скороченими словами і на перший погляд непомітна. Однак завжди в пригоді тим, хто справді шукає небезпечних веселощів. Особливо пильними варто бути батькам підлітків.

Центр міста виявився «врожайним» на небезпечні написи. Графіті-дилери залишили їх на фасадах магазинів, багатоповерхівок та приватних будинків. Десятки оголошень активісти зафарбували, натомість залишили нові послання із закликами до добра.


По завершенню акції, всім бажаючим показали моно виставу за п’єсою Неди Нежданої «Кицька на спомин про темінь», режисером якої є Сергій Павлюк. У головній ролі – артистка херсонського театру Світлана Журавльова.

Героїня — переселенка зі сходу України, розповіла свою драматичну історію переїзду з окупованого міста. У неї була родина, чоловік, донька, дім, але не залишилось нічого. Покидаючи рідний дім, вона змогла забрати з собою лише трьох кошенят. Поки героїня розповідала свою історію, вона готувала борщ. До речі, ним потім пригощали гостей вистави.
Катерина Чобітько, Перший регіональний