У населених пунктах Херсонщини, які перебувають під обстрілами армії РФ, залишаються 345 дітей

6 месяцев назад 0

Станом на 13 листопада у населених пунктах Херсонщини, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ, залишаються 345 дітей.
Про це у марафоні "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

"Ми продовжуємо роботу з їхніми батьками. Наразі від початку оголошеної обов'язкової евакуації вдалось вивезти 453 дитини з родинами у більш безпечні регіони" , — каже Толоконніков.

За словами керівника пресофісу ОВА, є й багато дітей, зокрема, позбавлених батьківської опіки, яких незаконно вивезли російські окупанти.

"Ми не знаємо, куди вивезли росіяни цих дітей. З'ясуємо, коли будемо деокуповувати лівобережжя. Є діти без батьків, тобто їх утримують без згоди родини, є діти, яких за згодою батьків, відправили на псевдолікування та не повернули. Будемо розбиратися у цих ситуаціях" , — говорить Толоконніков.

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом. Це родини з дітьми. Протягом доби 25 жовтня з населених пунктів, які підпадають під обов'язкову евакуацію вивезли 47 дітей з їхніми родинами.

Раніше начальник ОВА Прокудін повідомив, з   тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області евакуювали родину з чотирма дітьми, найменшій — півтора року.