У Скадовську за кошти Євросоюзу розпочато реалізацію екологічного проєкту

4 года назад 0

31 липня, у місті Скадовськ розпочато реалізацію проєкту «Чорноморське узбережжя Херсонщини без сміття», що реалізується за кошти Євросоюзу.

День було розпочато із зустрічі з очільниками місцевої влади та екологічним активом. За круглим столом обговорили можливості налагодження сортуванної станції в Скадовську, особливе занепокоєння викликає логіскика на вивіз пластику. Згодом, на набережній міста встановили контейнер для пет-пляшок «Дельфін-Дмитрик», який одразу після встановлення почав наповнюватися пластиковими пляшками.

Команда #ZWSХерсон роздали відпочиваючим, створений спеціально для цього проєкту, екологічний журнал з цікавими та корисними фактами про Чорне море. На останній сторінці журналу треба було відгадати тематичний кроссворд, за який ввечері можна було отримати приз – безфосфатний пральний порошок.

Також для малечі та дорослих о 18.00 годині біля “Дельфіна-Дмитрика” провели вікторину та естафету, де кожен учасник отримував еко призи (миючи засоби без фосфатів, еко-ручки з паперу, паперові соломинки для напоїв).

Згодом скадовські пляжі стануть чистими не лише від пластику, а й від недопалків, соломинок, пакетів, разового посуду та ін.
Скадовська блог-толока