У Скадовському районі заарештовано підозрюваного у вбивстві жінки

5 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Скадовського району. В поліцію звернулася жителька села і повідомила, що в одному з будинків виявлено тіло її власниці з ознаками насильницької смерті. На місце прибула слідчо-оперативна група Скадовського відділення поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські встановили особу загиблої. Нею виявилася 55-річна жителька села. На тілі жінки були численні ушкодження. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок механічної асфіксії. Працівники поліції провели оперативно-розшукові заходи, опитали жителів села та найближчих сусідів жертви. Провівши ряд додаткових заходів, поліцейські встановили особу підозрюваного та свідка, який бачив, як зловмисник напередодні вступав з потерпілою в інтимні відносини із застосуванням фізичної сили.

За словами начальника Скадовського відділення поліції Олексія Пєшкова, підозрюваному 23 роки і він раніше судимий за грабіж. Поліцейські виявили чоловіка за місцем його проживання. Він пояснив, що прийшов в будинок до потерпілої, де між ними виникла сварка. Причиною стало те, що жінка нібито поширювала про нього селом неправдиві чутки. Під час конфлікту він задушив жінку, після чого повернувся до себе додому. Факт зґвалтування заперечує. У жертви та зловмисника відібрано біологічні матеріали, які направлено на відповідну експертизу. Після її висновків буде відомо, чи мав місце факт сексуального насильства.

Наразі зловмисник заарештований та знаходиться під вартою. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 п.10 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.