Через негоду та обстріли знеструмлено понад 850 населених пунктів — Укренерго

4 месяца назад 0

На ранок 8 січня через негоду – сильний вітер, мокрий сніг, ожеледицю знеструмлено 396 населених пунктів. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти.
Про це повідомляє НЕК Укренерго.

За даними компанії, через негоду у Дніпропетровській області знеструмлені 202 населені пункти, у Миколаївській – 54, в Одеській – 58, у Черкаській – 1. В Донецькій області без світла понад добу перебувають 4 населені пункти. Загалом без світла — 396 населених пунктів.
Через бойові дії та з інших причин без світла залишається  463 населені пункти . Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

"Пропускна здатність високовольтних мереж "Укренерго" достатня для покриття наявного попиту. В неділю ремонтна бригада компанії оперативно повернула в роботу високовольтну повітряну лінію 330 кВ у східному регіоні" , — зазначили в НЕК.

Виробництво і поживання електроенергії За даними Укренерго, наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Імпорт електроенергії здійснюється вдень зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2 865 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 469 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт. Експорт сьогодні не здійснюється.

За даними компанії, 7 січня добовий максимум споживання був ввечері, і на 3,7% був вищий, ніж відповідний показник у попередню неділю 31 грудня.

"Наразі рівень споживання дещо нижчий за прогнозний через ранкову повітряну тривогу та численні знеструмлення споживачів через негоду. Але надвечір, коли буде відновлено енергопостачання знеструмлених споживачів та посилиться похолодання, ситуація може ускладнитись через різке зростання споживання" , — йдеться у повідомленні.

Українців просять обмежувати використання енергоємних електроприладів в години максимального споживання з 16:00 до 19:00.