«Бойовий депутат» взявся формувати бойові резерви окупантів

4 месяца назад 0

Як раніше писав NewDay.ua иа, «депутат Херсонської обласної думи» андрєй сабінов на одному з засідань окупаційного парламенту попросився на фронт. Сказав, що його місце з «братами-козаками».

Подільники прохання задовольнили, тим паче, що місце у фейковій думі «прохач» не втратив. Але фронт військового злочинця андрєя сабінова так і не дочекався. Наразі окупант з «братами-козаками» роз’їжджає тиловими районами з метою формування бойових резервів. Оскільки російський царьок заявив, що націлений на затяжну війну, до резерву беруть старшокласників.

Днями, повідомляють пропагандисти, сабінов побував у Каланчацькому «муніципальному окрузі». «У ході візиту, — пишуть, — Андрій Павлович зустрівся і поспілкувався з групою хлопців півострова Хорли та їхніми батьками, які збираються стати вихованцями «Донського Імператора Олександра III козацького кадетського корпусу». Він зрозуміло позначив всі перспективи, які можуть відкритись для випускників корпусу у майбутньому, а також запевнив у своїй опікунській турботі про наших юних козаків».

Від влади «округу» «бойовий депутат», як назвали його пропагандисти, вимагав «всебічної підтримки у створенні первинних козацьких організацій на місцях і розвитку інституту реєстрового козацтва». «Основні накази були прийняті до виконання», — відрапортувала у своєму телеграм-каналі окупаційна адміністрація. Що тут додати? Хіба що те, що окупанти вчергове підкреслили, чиїми нащадками вони є. По-перше, згаданий цар Олександр III проводив політику зросійщенння та релігійної нетерпимості щодо поневолених російською імперією народів — українців, поляків, євреїв та інших. По-друге, під час Другої світової війни подібний козацький корпус воював у складі Waffen-SS.

Борис ВИНОГРАДОВ,