На території України воюють 462 тисячі російських окупантів – ГУР

4 месяца назад 0

Наразі угруповання російських сухопутних військ, яке воює в Україні, становить 462 тисячі осіб, при цьому укомплектованість ворожих підрозділів становить 92-95%.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, пише .

Він також зазначив, що на території України перебувають 35 тисяч бійців “Росгвардії”, які забезпечують окупаційний режим на захоплених територіях. Крім того, Росія залучила до війни проти України авіацію і Чорноморський флот.

Як зазначив Скібіцький, укомплектованість ворожих підрозділів зберігається на рівні 92-95%.

“Були моменти, коли укомплектованість знижувалася до 89-90%, але продовженням мобілізації їм вдається підтримувати саме на такому рівні 92-95% це угруповання”, – пояснив він.

Скібіцький додав, що це дає військам РФ змогу проводити ротації, відводити на відновлення частини, які втратили боєздатність, а також уникати нової хвилі мобілізації.

На ТОТ Запорізької та Донецької областей у ворожої армії, схоже, масштабна ротація особового складу. У містах і селищах в рази побільшало військових, а разом із ними почастішали рейди російських силовиків, а окупаційні адміністрації активізувались на ниві експропріації житла. 

Впродовж тижня Центр журналістських розслідувань за допомогою своїх інформаторів та  соціальних мереж стежив за тим, як окупанти тимчасово живуть на Півдні України. 

Як повідомляв ЦЖР, окупанти також будують нові оборонні споруди на північ від Токмака.

Росія також заполонила своїми солдатами більше 170 населених пунктів на окупованому півдні України. Найбільше непроханих гостей – у селах довкола Бердянська і Маріуполя, поряд з логістичними шляхами на Токмак  і Пологи.