Росіяни проговорилися про справжні умови проживання херсонців, евакуйованих в РФ

8 месяцев назад 0

Погане харчування, неможливість влаштуватися на роботу або оформити пенсію, безліч інших проблем: так живуть мешканці Херсонської області, які опинилися в російському місті Липецьку, і зараз живуть в пункті розміщення в готель «Політ», розташованому за межами міста.    
Сайт КПРФ опублікував замітку про зустріч депутата держдуми РФ Ольги Алімової з людьми, які живуть в пункті тимчасового перебування.
В статті йдеться, в пункті поселили людей, вивезених з окупованих українських територій, в тому числі – з Херсонської області.
Виявляється, що люди живуть в жахливих умовах, маючи великі проблеми і не маючи можливості їх вирішити.
У харчуванні відсутні овочі та фрукти, які необхідні для дітей та дорослих. Купити щось із продуктів додатково, щоб побалувати себе, можливості немає – відсутні доходи. Оформлення пенсій триває вже 4-6 місяців, на роботу тим, хто хоче, влаштуватися, можливості теж немає, бо відсутня прописка. Транспортом громадським користуватися можуть не завжди, тому що готівки немає, а пільгові проїзні не видають. Водночас до міста їхати 4 кілометри. Виникають складнощі з підтвердженням особи, трудового стажу, наявності власності, оскільки багато документів втрачено, а з територіями, де проходить СВО, не завжди встановлюється зворотний зв’язок, —  йдеться в публікації.Нагадаємо, росіяни не дуже піклуються навіть про тих мешканців окупованих територій, які погодилися добровільно співпрацювати із загарбниками.
Не отримали бажаного житла пропагандисти Геннадій Шелестенко і Олена Некроткова, лікар-зрадник Віктор Бурдовіцин. Були проблеми і у пересічних людей.  
Нагадаємо, окупанти заявили, що з 7 липня 2023 подати заяву на отримання житлового сертифіката та одноразової виплати у розмірі 100 тис. рублів зможуть лише ті жителі Херсонської області, які мають документи РФ та переклади українських документів.