Окупанти хочуть дослідити всю акваторію Азовського моря

2 месяца назад 0

У магазинах тимчасово окупованого Генічеська продають продукцію російського АТ «Русское море» — рибу, ікру, морську капусту. Ця компанія, вказує ресурс «Війна & санкції», належить матері і рідному брату губернатора Московської області андрєя воробйова і забезпечує високу дохідну частину бюджету російської федерації і є значним джерелом доходів для ведення війни.

Та мова, навіть, не про те — російським морем або внутрішнім морем росії називають нині окупанти Азовське, на березі якого знаходиться і тимчасово окупований Генічеськ. «Спеціалісти Південного наукового центру Російської академії наук навесні 2024 року вперше зможуть вивчити всю акваторію Азовського моря, яке стало для Росії внутрішнім», — цитує пропагандистське агентство ТАСС провідного наукового співробітника установи, доктора біологічних наук олега степаньяна.
Ще раз повторивши про те, що море стало «внутрішньою водоймою» росії, степаньян зазначає, що «у цьому статусі воно зараз унікальне. І, звичайно, раніше через зрозумілі події, дослідження були обмежені. Була частина, яка раніше умовно належала Україні, там теж були певні заборони. Тобто, зараз ми можемо у повній мірі дослідити всю акваторію Азовського моря і, власне, ми це і плануємо зробити у першому нашому рейсі, у який ми вийдемо у другій половині квітня».

Якщо російські вчені захочуть підійти до берегів Арабатської Стрілки чи Генічеська, рейс може стати першим і останнім. За Стрілковим і між Генічеськом та Подорожним така звані російські добровольці і бійці росгвардії влаштували полігони. Вчаться стріляти з 120-міліметрових мінометів. Міни летять просто у море…

Борис ВИНОГРАДОВ,