Судді подовжили обов’язки херсонському депутату-адвокату

8 месяцев назад 0

Вищий антикорупційний суд України продовжив до 16 вересня строк дії обов'язків, покладених на адвоката з Одеси за сумісництвом депутата Херсонської районної ради. 

Відповідну ухвалу  оприлюднили в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.  

"Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного, задовольнити. Продовжити підозрюваному на один місяць, тобто до 16 вересня 2023 року строк дії обов'язків, покладених на нього ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 21 червня 2023 року",  – йдеться в ухвалі.

У червні правоохоронці затримали в Одесі адвоката-депутата Херсонської районної ради, якого підозрюють в отриманні хабаря за обіцянку вплинути на суддів.

За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського районного суду Одеси позитивного рішення в адміністративній справі. 

Згодом детективи Національного антикорупційного бюро на початку серпня затримали суддю Приморського районного суду Одеси Іллю Лонського за підозрою у замаху на надання неправомірної вигоди.

Також суддю підозрюють у заволодінні частини хабаря шляхом обману. Як пояснили в НАБУ, це затримання стало продовженням справи адвоката-депутата Херсонської районної ради, якого 19 червня 2023 року затримали за підозрою в отриманні хабаря за обіцянку вплинути на суддів.

Наразі Вища рада правосуддя відсторонила суддю Приморського районного суду міста Одеси  Іллю Лонського від здійснення правосуддя.
10 серпня 2023 року ВРП надала згоду на утримання під вартою судді. Його ув'язнили до СІЗО із правом вийти під заставу у 805,2 тисячі гривень.