В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог не припиняє спроб вибити наші підрозділи з позицій на лівобережжі Дніпра

4 месяца назад 0

Протягом доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів, знов став застосовувати бронетехніку для підтримки штурмових груп.

Про це повідомила пресслужба ОК "Південь".

Наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Окупанти ведуть активну аеророзвідку, нарощують артилерійський тиск обстрілами, застосовують ударні дрони як по прибережних, так і більш віддалених населених пунктах і на Херсонщині, і на Миколаївщині.

Сили оборони продовжують завдавати вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях, тилах та спостережних пунктах.
Під час чергової нічної дронової атаки, яка відбувалася двома хвилями в понад 3 та понад 4 години, відповідно, окупанти спрямували в нашій зоні відповідальності ударні безпілотники типу "Shahed-131/136" з території тимчасово окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря. Удари були спрямовані на об'єкти інфраструктури та житлові квартали населених пунктів.

Підрозділами протиповітряної оборони знищено 10 дронів-камікадзе:
по 1 — на Миколаївщині та Кіровоградщині;
по 4 — на Херсонщині та Дніпропетровщині.

На жаль, не вдалося уникнути влучань на Херсонщині та Миколаївщині.

В Баштанському районі Миколаївської області внаслідок влучання БпЛА типу «Shahed 131/136» на території агропідприємства спалахнула пожежа, яку було оперативно ліквідовано. Крім того, пошкоджень зазнали будівля дитячого садочку, будинок культури та приватні будинки. Люди не ушкоджені.

В Херсонській області удар «шахеда» припав на житловий район обласного зентру, суттєво пошкоджено приватний будинок. Люди не постраждали. А в Тягинській громаді безпілотники вдарили по адміністративній будівлі та модульному містечку. Люди переважно встигли перейти в укриття, але все ж 2 цивільні особи отримали поранення.

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) противник застосовував ракетні удари з використанням ЗРК С-400 по Кіровоградщині, де обійшлось без руйнувань і постраждалих. Також відбулись авіаційні удари із застосуванням 1 керованої ракети Х-59 по Кропивницькому, 1 крилатої ракети Х-31П в напрямку Кривого Рогу та 4 керованих авіабомб по Зміївці Херсонської області. В Кропивницькому загинув 1 цивільний та 8 поранено, пошкоджено 4 адмінбудівлі, прилеглі лінії електропостачання та 6 автомобілів. Х-31П втратила бойову спроможність в повітрі.

Руйнувань та постраждалих не було. В Зміївці КАБи продовжували руйнування вже постраждалого житлового фонду селян. Люди не постраждали.

Ворог продовжує терор цивільного населення прифронтових регіонів Херсонщини та Миколаївщини. Застосував 10 FPV-дронів, ударний БпЛА типу "Ланцет" та  скинув з БпЛА інших модифікацій 23 осколкові боєприпаси по населених пунктах Іванівка, Качкарівка на Херсонщині, Очаків та Дмитрівка на Миколаївщині. Жертв серед населення немає. Пошкоджено цивільний автомобіль.

За минулу добу окупанти здійснили 16 артилерійських обстрілів населених пунктів. По Херсону вдарили 6 разів та двічі по Очакову. Обстріляні також Нововоронцовка, Берислав, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Станіслав, Зміївка на Херсонщині та Солончаки на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога, під час артилерійських обстрілів загинув 1 цивільний та 5 поранено. Пошкоджено будинок культури, склад гуманітарної допомоги, 2 багатоповерхівки, близько десятка приватних будинків, електропідстанцію, лінію газопостачання та автомобілі.

У морі 9 бойових кораблів ворожого недофлоту, 8 у Чорному та 1 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 2 надводні ракетоносії, сумарний залп "Калібрів" може сягати 16.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 24 окупанти;
— 1 зенітно-ракетний комплекс “Оса”;
— 1 ударний БпЛА "Ланцет";
— 3 гармати;
— 1 міномет;
— 1 човен;
— 6 одиниць автобронетехніки.

Знищено 2 спостережні пункти та 1 пускову установку БпЛА.