УПЦ США доставила у Херсон гуманітарну допомогу першої необхідності для виживання – воду

9 месяцев назад 0

Вода є набагато більшим, ніж просто основною потребою людини. Це важливий та незамінний елемент для забезпечення продовження життя. Вода нерозривно пов’язана з основними правами людини, такими як: право на життя, право на їжу, право на здоров’я. Доступ до безпечної води є основним правом людини.

Як  на сайті УПЦ (США), ця базова потреба у воді була порушена діями Російської Федерації, яка продовжує атакувати інфраструктуру України, знищуючи водосховища та створюючи безсовісні умови для сотень міст і сіл, роблячи доступ до питної води неможливим.

Отримавши останнє прохання від предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія про потребу в чистій воді, Українська Православна Церква США (Вселенського патріархату) звернулася до вірних Церкви з проханням пожертвувати та проспонсорувати такий важливий елемент для нашого фізичного виживання – чисту воду.

Завдяки старанням та співпраці архієпископа Даниїла з духовенством Православної Церкви в Україні було закуплено цілий контейнер води у бутлях для доставки в Херсонську область,  у результаті чого місцеві громади отримали 20 тонн чистої води.
Саме завдяки цій щедрості, забезпечуючи чистою питною водою Церква та її вірні не лише рятують тіла спраглих, але й насичують їхні душі своєю любов’ю та турботою про них, пояснюють в УПЦ США. Ця прісна вода буде живити їхні тіла та запобігатиме смертельним захворюванням, таким як: холера, черевний тиф і гепатит, які поширюються без доступу до чистої води. Сотні й тисячі пляшок води, над якими молиться та освячує духовенство ПЦУ, стануть порятунком для збентежених душ, даруючи їм нову надію та впевненість, що вони не є забуті, і вони не є самотні, а навпаки – їх люблять інші люди, їх любить Церква, і їх любить Бог.

“Вода є Божим творінням і є найважливішим ресурсом для виживання людства. Як продукт Творіння, вода призначена для всіх людей, їхніх спільнот та усього творіння. Бог задумав Землю та все, що на ній є, для справедливого використання всіма, хто живуть на цій Землі. Люди та спільноти, в яких вони живуть, не можуть обходитися без води, оскільки вона відповідає їхнім першочерговим потребам і є основною умовою їх існування. Усе залежить від того, якою є ситуація з водою. Доступ до безпечної води та відповідних санітарних умов є необхідним для життя та повноцінного розвитку всіх людей і спільнот у світі” – пояснили в УПЦ США.