За матеріалами СБУ 10 років ув’язнення заочно отримав гауляйтер смт Верхній Рогачик на Херсонщини

3 месяца назад 0

За матеріалами Служби безпеки України очільникові окупаційної адміністрації смт Верхній Рогачик Євгену Бабичу суд призначив 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це інформує пресслужба СБУ Херсонської області.

СБУ встановлено, що Євген Бабич з початком повномасштабного вторгнення зс рф в Україну перейшов на бік ворога та виявив бажання співпрацювати.

За протекцією топ-колаборанта Віталія Булюка, Бабич обійняв посаду «голови Верхньорогачицької військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

На посаді він виконував рішення москви щодо становлення окупаційного режиму на тимчасово окупованій території Херсонщини.

У незаконно створеному органі влади зрадник формував кадровий апарат з числа «однодумців — колаборантів». Вів «перемовини» з фізичними та юридичними особами, аби ті підпорядковувались окупаційній адміністрації та дотримувались режиму, встановленому загарбниками у населеному пункті.

Спонукав земляків перейти на бік «нової» влади. У позитиві відгукувався про окупантів та підтримував їх дії.

Зловмисника визнано винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Засуджений перебуває на окупованій частині півдня України. СБУ проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини перед Україною.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.